Behandeling en Technieken

Tijdens het intake gesprek is er uitgebreid aandacht voor jouw doel in de behandeling(en). We gaan een samenwerkingsverband aan waarbij jouw inzet van groot belang is! 

 

De verschillende technieken ondersteunen je lichaam om afvalstoffen af te voeren en (mentale/emotionele) blokkades op te heffen en activeren het zelfgenezendvermogen van je lichaam. Ook je immuunsysteem wordt zo krachtiger.


Tijdens de therapie ontdek je waar je in jouw lichaam spanning vasthoudt of opbouwt. Een goede ademhaling is hierbij erg belangrijk. We gaan samen in op de kracht van de ademhaling en het gebruiken van een goede ademhaling.

 

Persoonlijke hygiëne tijdens de behandeling is belangrijk voor zowel de therapeut als de cliënt. Kom fris en verzorgd naar de praktijk.

Emotional Freedom Techniques (EFT)

De Emotional Freedom Techniques, is een korte en makkelijk te leren methode om positieve veranderingen in je leven te bewerkstelligen.

EFT wordt ingezet bij oa;

- Faalangst/examen vrees

- Fobie/angst spinnen, muizen etc

- Angst voor tandarts

- Angst voor kleine ruimtes (vliegangst etc) 

- Negatieve gedachten en overtuigingen

- Pleinvrees

- Angst voor spreken in openbaar

- Fysieke klachten die medisch niet verklaarbaar zijn

- PTSS

- Laag zelfbeeld

- Stress, burn out

- Onzekerheid

- Conflicten (werk, relaties)

- Sociale angst


EFT is een onderdeel van de Energetische Psychologie en is een positieve, effectieve en snelle methode om remmingen, angsten en andere negatieve emoties kwijt te raken.

 

Deze simpele technieken hebben een sterke invloed in bepaalde hersengebieden en verminderen in die gebieden de te hoge prikkelactiviteit. Het verwijdert de negatieve lading van belastende herinneringen. Je leert het met behulp van de therapeut, en kan het dan ook zelf in je dagelijks leven toepassen.

 
Dorn therapie

De Dorntherapie is een zachte wervel en gewrichtsbehandeling. Ze wordt gebruikt bij aandoeningen die, direct of indirect, samenhangen met de wervelkolom. De Dorn therapie is vrij van ongewenste bijwerkingen en zeer werkzaam. Basis van de therapie is het corrigeren van het beenlengte verschil.

 

Cupping/Schropfen

De therapie wordt gebruikt om wat in de oosterse geneeswijze bekend staat als `stagnatie` te verlichten. Het is een krachtige manier om het lichaam te ontgiften. Cupping/Schropfen wordt gebruikt om pijn aan de nek, rug schouders en andere spieren te behandelen. Het heeft een sterke invloed op de huid, de spieren, de bloedsomloop en het zenuwstelsel. Dieper gelegen en hardnekkige spierknopen kunnen behandeld worden door het toepassing van Cupping/Schropfen.

Mindfulness
Mindfulness is in de basis een hele toegankelijke vorm van meditatie. Door je regelmatig bewust te zijn van het 'nu' kun je mindfulness aanleren. In mijn consulten combineren we massage en mindfulness of wel geleide visualisatie om het lichaamsbewustzijn te versterken. Dit helpt je beter in staat te zijn om je lichamelijke en geestelijke grenzen te (h)erkennen.

Hypnotherapie

is het inzetten van hypnose als middel tegen psychische en lichamelijke klachten. De cliënt wordt door de therapeut door middel van voornamelijk verbale communicatie in een lichte trance gebracht maar behoudt de controle over zichzelf.

De cliënt kan  onder hypnose gemakkelijker contact maken met het onderbewustzijn dan in het dagelijks leven mogelijk is omdat het rationele bewustzijn dat vaak belemmert.

Door contact met onbewuste gevoelens en ideeën krijgt de cliënt (meer) inzicht in de eigen behoeften en mogelijkheden. Met de verkregen informatie word het proces van genezing in gang gezet.

Holistic Pulsing
Dit is een behandelwijze waarbij het lichaam op een natuurlijke manier in beweging wordt gebracht. Door het pulsen (handmatig bewegen, schudden) van het lichaam in een - op de persoon afgestemd - ritme wordt het hele lichaam in een stromende, golvende beweging gebracht. Dit heeft een stressregulerende werking op lichaam en geest.


 

Joint Movement

Bij deze techniek worden gewrichten van b.v. pols, elleboog, schouder bewogen door de therapeut, waarbij de cliënt passief is. Hierdoor komt spanning vrij uit de gewrichten en de omliggende pezen en banden. Deze techniek is zeer geschikt bij de behandeling van oa. RSI klachten.

 

 

De therapie bij Ester bevalt me; het voelde meteen goed! Een fijne, warme, rustgevende locatie.

Een therapeute die de tijd voor je neemt, geen gewacht voor je aan de beurt bent, duidelijke uitleg over wat er komen gaat.

Elke behandeling is een stap vooruit, meer inzicht in wat goed voor je is en stimulerend om de thuisoefeningen ook daadwerkelijk ter hand te nemen.

Zonder meer een aanrader.

-Martin-

 

Ester kijkt verder!

De behandelingen bij Ester dragen bij aan herstel en daar waar het niet direct aanslaat ga je samen op zoek naar een oplossing en dat werkt.

Ester luistert, de ruimte straalt rust uit en ik kom altijd met nieuwe energie van de behandelingen terug. - Max-

 

Stenen
Stretching, Polarisatie
Stretching is het rekken en strekken van de spieren. Ook hierbij is de cliënt passief. Deze techniek geeft ruimte in de spieren en gewrichten. Bij polarisatie wordt de energie stroom op gang gebracht tussen de rechter-en de linkerhand van de therapeut wanneer deze op het lichaam worden gelegd.  © 2013 by Ester Walta