top of page

Behandeling en Technieken

Tijdens het intake gesprek is er uitgebreid aandacht voor jouw doel in de behandeling(en). We gaan een samenwerkingsverband aan waarbij jouw inzet van groot belang is! 

 

De verschillende technieken ondersteunen je lichaam om afvalstoffen af te voeren en (mentale/emotionele) blokkades op te heffen en activeren het zelfgenezendvermogen van je lichaam. Ook je immuunsysteem wordt zo krachtiger.


Tijdens de therapie ontdek je waar je in jouw lichaam spanning vasthoudt of opbouwt. Een goede ademhaling is hierbij erg belangrijk. We gaan samen in op de kracht van de ademhaling en het gebruiken van een goede ademhaling.

 

Persoonlijke hygiëne tijdens de behandeling is belangrijk voor zowel de therapeut als de cliënt. Kom fris en verzorgd naar de praktijk.

 

 

 
Dorn therapie

De Dorntherapie is een zachte wervel en gewrichtsbehandeling. Ze wordt gebruikt bij aandoeningen die, direct of indirect, samenhangen met de wervelkolom. De Dorn therapie is vrij van ongewenste bijwerkingen en zeer werkzaam. Basis van de therapie is het corrigeren van het beenlengte verschil.

 

Cupping/Schropfen

De therapie wordt gebruikt om wat in de oosterse geneeswijze bekend staat als `stagnatie` te verlichten. Het is een krachtige manier om het lichaam te ontgiften. Cupping/Schropfen wordt gebruikt om pijn aan de nek, rug schouders en andere spieren te behandelen. Het heeft een sterke invloed op de huid, de spieren, de bloedsomloop en het zenuwstelsel. Dieper gelegen en hardnekkige spierknopen kunnen behandeld worden door het toepassing van Cupping/Schropfen.

Diepe weefsel massage

Diepe Weefsel massage (deep tissue massage) is een krachtige techniek op het bindweefsel onder de huid en op bindweefselstructuren pezen en ligamenten rond spieren ed. die dieper liggen. Het is goed voor een goede bloeddoorstroming, een diepe ontspanning en een verbeterde lichaamshouding. Je kunt ermee werken op een groot scale aan klachten van het bewegingsaparaat: (nek, schouder, onderrug, RSI, armen heupen benen, knieeen , enkels, voeten etc.) ook zit er bindweefsel rond organen en is een diepe buikmassage mogelijk; en bestaan aderen uit bindweefsel en heeft bindweefselmassage een positief effect op spataderen.

 

Voetreflexzone Massage

 

Je voeten weerspiegelen je hele lichaam. Met een voetreflexzonemassage masseren we drukpunten die direct in verbinding staan met je organen en zenuwen. Eigenlijk krijg je hiermee dus een lichaamsmassage. Het voelt goed voor je voeten, maar het echte effect merk je in je lijf.

Mindfulness
 
Mindfulness is in de basis een hele toegankelijke vorm van meditatie. Door je regelmatig bewust te zijn van het 'nu' kun je mindfulness aanleren. In mijn consulten combineren we massage en mindfulness of wel geleide visualisatie om het lichaamsbewustzijn te versterken. Dit helpt je beter in staat te zijn om je lichamelijke en geestelijke grenzen te (h)erkennen.

 

Holistic Pulsing
Dit is een behandelwijze waarbij het lichaam op een natuurlijke manier in beweging wordt gebracht. Door het pulsen (handmatig bewegen, schudden) van het lichaam in een - op de persoon afgestemd - ritme wordt het hele lichaam in een stromende, golvende beweging gebracht. Dit heeft een stressregulerende werking op lichaam en geest.


 

Joint Movement

Bij deze techniek worden gewrichten van b.v. pols, elleboog, schouder bewogen door de therapeut, waarbij de cliënt passief is. Hierdoor komt spanning vrij uit de gewrichten en de omliggende pezen en banden. Deze techniek is zeer geschikt bij de behandeling van oa. RSI klachten.

Stenen
Stretching, Polarisatie
Stretching is het rekken en strekken van de spieren. Ook hierbij is de cliënt passief. Deze techniek geeft ruimte in de spieren en gewrichten. Bij polarisatie wordt de energie stroom op gang gebracht tussen de rechter-en de linkerhand van de therapeut wanneer deze op het lichaam worden gelegd.  
EFT = Emotional Freedom Techniques
Stress veroorzaakt vele lichamelijke, psychische en emotionele klachten en problemen. EFT is een veilige methode waarmee veel van deze problemen effectief en relatief snel kunnen worden opgelost. 
Je kunt hierbij onder andere denken aan:bottom of page